top of page
Skajdde press 2.jpg

Välkommen som volontär!

På denna sida hittar du all information om att vara volontär på festivalen Skájdde. Vi är verkligen glada att träffa dig snart och ser fram emot att göra denna festival till något riktigt vackert för alla deltagare.

Jag heter Jimmy Lundegård, och är ansvarig för detta evenemang. Liv Aira ansvarar för alla shower och den konstnärliga biten. Välkommen!

Arbetet

Vi vill att den här festivalen ska vara en trevlig plats för alla och beslutade att öppna upp möjligheten för alla att välja hur mycket de vill jobba varje dag.

Vi gjorde 2h arbetspass för de flesta av uppgifterna så att det finns tid att uppleva både området och att se showen. Inget av arbetet innebär riktigt tunga lyft men allt arbete är viktigt för att göra denna festival till en trevlig plats. Beroende på hur mycket du jobbar kan vad som ingår för dig som volontär variera, mer om detta under underrubriken Boendet och Maten.

Under ditt arbete förväntar vi oss att du är respektfull och förlåtande, vi är alla här för att både ha det bra och för att få alla besökare att njuta av sin festivaltid i Storforsen.

Till denna festival tänkte vi på tre värderingar som vi vill fokusera på och som kan vara en grund för arbetsplatsens kultur. De är: Vi har alla samma värde, Lyssna och Stanna. Den första kan verka naturlig men den är väldigt viktig. Ägaren till företaget som gör den här föreställningen, Liv Aira, tog upp detta för alla artister också när de började jobba här i Storforsen den 17 juli.

Den andra, Lyssna, är verkligen viktig för alla delar av det här arbetet. Om du träffar en besökare som frågar något, låt dem prata och avbryt inte. Om de klagar, låt dem prata om det tills de är klara. Ge dem tid att förklara sina känslor innan du börjar säga något. Vi har inte bråttom.

Den tredje, Stanna, handlar om våra arbetstider. Om din kollega är lite sen, stanna kvar för att se till att vi inte saknar den där viktiga servicen för besökarna. Kontakta personen som kommer efter dig och om du inte får svar, ring Jimmy för att få hjälp på din station.

Boendet

Vi bor alla nära festivalen i stugor. Som standard är sovarrangemanget delade rum men om du reser med en vän eller med barn kan vi hjälpa dig att få ett separat rum. Ta med egen handduk och lakan.

Om du bara vill jobba en eller två 2h arbetspass per dag ingår inte boende utan kan köpas för bara 400kr/natt.Om du jobbar tre eller fyra 2h arbetspass per dag ingår logi.

Vissa av våra arbetspass kanske bara är en stand by, eftersom vi inte vet exakt hur många som kommer till evenemanget. Så du kanske inte arbetar vid alla arbetspass även om du har ett tilldelat.

Maten

För att passa så många matpreferenser och allergier som möjligt kommer vi att ha en basrätt som är vegansk och som kan kompletteras med lite extra som kött, nötter, frön, bär etc.. Vi ordnar frukost i stugorna och i lägenheterna och vid behov fyller vi på under vistelsen. För varje 2h arbete får du en matkupong. Kupongen kan användas när du får ditt lunch-, middags- eller mellanmålspaket. Frukosten kräver ingen kupong eftersom vi räknar med att arbeta minst ett 2 timmars arbetspass under en dag. Extra kuponger kan köpas, de kostar 60kr/st. Om du arbetar eller har stand by vid fyra 2h-arbetspass ingår all mat.

Call 

Jimmy +46707889496

Email 

bottom of page