top of page
PSML5204-1.jpg

Booking

Det är här du kan boka en eller flera av våra populära föreställningar. Vi producerar föreställningar för Sapmi, av samiska artister, för alla och vi uppmuntrar aktivt de som bokar våra shower att göra dem tillgängliga även för alla som har ett funktionshinder.

Ájttega

Ájttega är en föreställning som presenterar Samisk kultur på ett nytänkande sätt med respekt för dess historia, arv och tradition ur artisternas perspektiv; lulesamiskt och sydsamiskt. Ett folk med en tung historia som har genomgått ett kulturellt våld vill nu visa vad det är de kämpar för att bevara. Välkomna på en stark föreställning med kraft från urmodern själv.

Akti Lij

Akti lij – "Det var en gång", är en magisk föreställning som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. Genom dans och rörelse låter vi publiken färdas från plats till plats bland väsen och varelser i denna interaktiva föreställning.

Föreläsningar och konferencier

Liv Aira har föreläsningar om dans kopplad till den samiska kulturen och är en utmärkt värd för de stora evenemangen eller dansshowerna/tävlingarna.

Luorkijdit

Med inspiration av Lulesamiskt område och ”samebyn mellan älvarna” bjuder dansaren Liv Aira in er till Sápmi. ​Genom kraftfull och dans kommer ni få uppleva de steg vi tar för att följa och fortsätta den väg våra förfäder lämnat spår av.

bottom of page